Rájöttem, hogy kezdő paleosként mennyire fontosak a mankók: előre lekészített keverékek, amelyekkel biztosan kitaposott úton indulhatok el. Amikor három hete úgy döntöttem, itt az ideje változtatnom az életformámon, első utam a könyvesboltba vezetett, ahol megvettem a témába vágó három izgalmas könyvet - ezekről majd később szólok - a következő fuvar pedig a Kökiben megtalálható Palofarmra vezetett, ahol beszereztem az alap éléstárat (magliszteket, kókuszzsírt, kókusztejet, kókuszreszeléket, ilyesmi...). Itt találtam egy-két előre elkészített liszt jellegű keveréket, amiket biztos, ami biztos alapon bedobtam a kosaramba, gondoltam, ha nem lesz időm/kedvem nagyot főzni, jól kimentenek majd. A palacsinta alap is bejött, a pizza alap viszont várakozáson felül teljesített.
Ezt vettem meg, 1590 Ft-ba került (ITT):
Gyönyörű, és isteni finom vékony tésztás pizzát rittyentettem belőle... A zacskóra írtak szerint elkészítettem a tésztát, sütőpapírt tettem a tepsire, erre jött a tészta, szétnyomogattam, rá még egy sütőpapír, aztán egy hengeres pohárral (a peremes tepsi miatt a sodrófa nem volt opció) nyújtogattam, amíg egészen vékony nem lett.
Készítettem hozzá pizza alap szószt. Nem vittem túlzásba. Egy jó kis olasz üveges paradicsomot botmixerrel összeturmixoltam egy kis vegyes olasz fűszerkeverékkel, tettem bele jó sok fokhagymát és kész. Ezt finoman rákentem a kilapított tésztára, majd reszeltem rá vékonyan egy kis parmezánt. Ment még rá - összefüggő szőnyegként - fincsi pármai sonka (Tesco-ban lehet kapni tök jót!), lila hagyma, gomba, aztán a tetejére megint egy kis reszelt parmezán, majd be a 200 fokon előmelegített sütőbe. 20 perc alatt elkészült, amikor kikaptam, csak szórtam rá egy kevés friss, zöld rukkolát és kész is volt életem első pizzája.
Nagyon finom lett, ami érdekes, hogy a gyerekeknek is ízlett, bár megjegyezték, hogy a tészta részén még dolgozhatnék... :) Három hét után kezdem kitapasztalni a paleo ízlésemet. Azt hiszem a szezám liszt nem a kedvencem, legközelebb összeállítok egy saját tészta alapot, amiből kihagyom ezt az engem virágföldre (vagy kávézaccra?) emlékeztető ízvilágot... Már amennyire gyerekkoromból emlékszem, amikor még bármit megettem. Ettől függetlenül szuper a kész alappor, el ne vegyem a kedveteket ettől az otthon gyorsan összedobható jolly jokertől! :) HAJRÁ!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése