2015. április 4., szombat

Medvehagyma főzelék paszternákkal

Tegnap boldogan állítottam haza négy csokor medvehagymával, csak éppen fogalmam nem volt, mit fogok velük csinálni. Néhányat elrágcsáltam magában, mert imádom, aztán neki láttam recepteket kutatni… Találtam is egy szimpatikus főzeléket, de azért ezen is kellett egyet csavarnom: került bele a múlt héten vett csodálasos paszternákokból is. A végeredmény - szerintem - isteni!

HOZZÁVALÓK (4 főre)

- 4 csokor medvehagyma
- 4 közepese paszternák
- 4 púpos evőkanál sűrű kókusztejszín
- só

Mossd meg alaposan a medvehagymát, majd vágd fel ujjnyi csíkokra, és dobd lábosba! Önts rá annyi vizet, hogy jól ellepje, forrald fel, és kb. 5 percig hagyd rotyogni. Ha kész, vedd le a tűzről.

Miközben főnek a levelek, pucold és mosd meg a paszternákokat, majd vágd őket karikára, tedd kis lábosba, öntsd fel vízzel, és párold puhára (kb annyi idő kell neki, mint a főzeléknek). Ha elég puha, akkor öntsd le a vizet, tedd hozzá az elkészült medvehagyma negyedét meg egy kis levet, és botmixerrel készíts belőle masszát.

Az elkészült, vízben pihenő medvehagymához adjál annyi púpos evőkanál sűrű kókusztejet, ahány csokorral megfőztél (4 csokorhoz 4 púpos evőkanállal 4 személy részére), majd finoman keverd bele a paszternákos pépet.

Hagyd az egészet egyet összerottyanni, és kész is az isteni főzelék!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése