2015. január 7., szerda

Diós kenyér

Bár úgy terveztem, hogy megvárom az ideális alakomat, mielőtt nekilátok kenyér receptekkel kísérletezni, a sors másként hozta... Illetve egy lejáratához közelgő konzerv kaviár, amit Ukrajnából kaptunk ajándékba Natasától, férjem nagynénjétől, amikor nálunk járt látogatóban. Megkívántam ezt a kaviárt, na, mégpedig vajjal, kenyéren, ahogy kell!

Beütöttem a google-be, hogy "paleo kenyér recept", a képekre állítottam, és a nekem tetszőket megnyitottam. A mytaste oldalon leltem rá egy jónak hangzó változatra, de ezt is erősen átdolgoztam... De nem hiába. Zseniálisan finom lett, mint egy jó magos rozskenyér...

Hozzávalók

- 3dkg kókuszliszt
- 3 dkg mandulaliszt
- 3 dkg lenmagliszt
- két marék dió géppel finomra aprítva
- 3 db tojás
- 2 dl víz
- egy kiskanál szódabikarbóna
- só

Összekevertem a liszteket az aprított dióval, szódabikarbónával, jól megsóztam és félre tettem. A három tojást a hozzáadott két deciliter vízzel jól felvertem, amikor készen volt, hozzáadtam a lisztes keveréket és géppel összedolgoztam. Fogtam egy 26 cm-es szilikon tortaformát (ezt ki se kell zsírozni), finoman elegyengettem benne a tésztát és bedobtam a sütőbe 180 fokra fél órára. Violá, kész az isteni kenyér. Este jön haza Dani, kíváncsi vagyok, hogy fogadja... :))) Nekem nagyon ízlik, és szerintem elég szép is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése