Maradt egy kis pecsenye levem az előző napi csirkecombból (ITT), és úgy gondoltam felhasználom a hűtőben található zöldségek tuningolására. Különösen a csicsókáért aggódtam, ami már erősen megérett az elkészítésre, úgyhogy rögtönöztem egy nagyon egyszerű fogást, ami egyszerűen isteni lett!!! :)
Hozzávalók:
- salottahagyma
- picike csiperke gomba
- csicsóka
- só/bors/fűszerek
A gombát megmostam, és miután direkt picikéket választottam, egyben bedobtam őket a jénai edénybe. A csicsókát is megmostam, és megpucoltam a héjától (mint egy krumplit, csak macerásabb a görcsök miatt), méretétől függően félbe-negyedbe vágtam. A hagymát megpucoltam, és félbe vágva dobtam a zöldségekhez. A megmarad pecsenyelevet ráöntöttem, még egy kis olasz fűszerkeveréket adtam hozzá (friss kakukkfű és rozmaring is került rá, az éppen volt itthon) és sót, valamint frissen őrölt tarka borsot. Az egész - fedő alatt - bement a sütőbe 180 fokra, és kb. fél óra után vettem ki. Tökéletes lett. Nyamm! Ilyet máskor is csinálok... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése