2015. január 5., hétfő

Paradicsomos-tonhalas brokkoli

Ez inkább női kedvenc lesz, Daninak ízlett ugyan, de úgy vettem észre a férfiaknak szükségük van valami hús/tészta jellegű dologra egy ételben, hogy azt mondják, ezzel jól laktak…

Ízvilágra egy isteni halas balhé egytálételt rottyantottam össze villám sebességgel (elejétől a végéig nem volt több 30 percnél) a hűtőben fellelhető cuccokból. Holnap nagybevásárlást tervezek, helyet kell csinálnom a friss zöldségeknek.

HOZZÁVALÓK
- 1 tonhal konzerv (sós lében!)
- 1-1,5 fej brokkoli
- 1 üveg paradicsom pűré (lehetőleg olasz finomság, az enyém 680g és a Tescoban tankoltam fel jó párat)
- egy fej hagyma (én a kicsit megfáradt újhagymáimat dobtam most bele), fokhagyma
- vegyes olasz fűszerkeverék, só, bors
- 1-2 evőkanál kókuszolaj
- néhány loccsintás fehérbor
- kevés parmezán a végére

A hagymát felkarikáztam, a kókuszolajon üvegesre pároltam. Amikor kész a hagyma, nyomtam bele két gerezd fokhagymát, kicsit kevergettem, majd kinyitottam a konzerv tonhalat és levestül hozzáadtam. Kevergettem, amíg jól szét nem nyomódott az egész szöttyösre, majd felöntöttem a paradicsommal, jól megsóztam, megborsoztam, jött bele az olasz fűszerkeverékből rendesen, hozzá még egy két gerezd friss fokhagyma préselve, és belelöttyintettem egy fél-egy deci fehérbort. Én csavartam bele egy kis bird eye chilit, mert nem bánom, ha csípős, de ez kihagyható. Amikor jól összekevertem az egészet, vártam, hogy rottyanjon egyet, és beledobáltam a rózsáira szétszedett brokkolikat. Fedő alatt addig pároltam, amíg meg nem puhult a brokkoli, de csak annyira, hogy a szára kicsit roppanós maradjon. Talán 10-15 perc kell neki.
Amikor kész lett, mélytányérba tettem, megszórtam parmezánforgáccsal és tálaltam. Voilá… Isteni, finom halas-boros-fokhagymás egytálétel lett!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése