2015. január 6., kedd

Szuper gyors sütőtök krém leves

… és isteni is!!!

Most, hogy végre új sütőnk van, olyan egyszerű az élet. A sütőtököt félbe, vagy négybe vátom, általában 60 percre teszem be 200-220 fokra (vegyes légkeverés), és lelépek dolgozgatni kicsit. Ha hallom a csilingelést, leblattyogok a konyhába (nálunk a szuterénben van), és kiveszem az elkészült tököt.

Ilyenkor jön általában az alaplé probléma - van-e a mélyhűtőben valami jó kis leves régről, vagy hoppon maradtam-e… Hoppon…  Nagyon ritkán használok (-tam) leveskockát (nyilván ez paleo tiltólistás is, de amúgy is megérzem az ízét), most se kínoztam ezzel magam.

Gondoltam egyet, kikapartam a turmix gépbe a tök belsejét, töltötem hozzá 1/3 - 2/3 arányban mandula és kókusztejet (kicsit többet, mint ahogy ellepi, és még után is töltöttem, mert sűrű lett), ment még bele egy kis eritrit (két evőkanállal),  só, aztán pedig megbolondítottam még egy 5 cm nagyságú gyömbérrel, amit finom sajtreszelővel adtam hozzá. Megkoronáztam egy jó adag madras curry porral (de jól áll neki a garam masala por, vagy ha csak római kömény van otthon… - legyen valami indiai fílingje…), és csavartam bele egy pici lime-ot, mert a savanykás íz még hiányzott. A tetejére friss koriander kéne, de az sajna nem volt itthon, úgyhogy én petrezselyemmel díszítettem, amit mondjuk fotózás után leszedtem, mert nem éreztem passzolósnak…) Szerintem ISTENI lett, tegnap ebédre és vacsira is ezt ettem!

Imádom ezt a paleo életmódot. Leginkább azért, mert rákényszerített a főzésre, amit elképesztően élvezek, és végre minden nap olyat eszek, ami jól esik (és mellesleg egészséges…)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése