Bocsi, hogy vulgáris vagyok, de hát éppenséggel ez a szitu…
Még ezer éve - főzés ellen beoltva mindig a könnyebbik végét keresve - vettem egy szellemes szerkezetet… Chicken Roaster a neve, és egy kis tányérkából áll, amin négy lyuk van, ehhez kell illeszteni az állvány részt, ami alatt pont elfér egy doboz sör, rá pedig egy egész csirke. Na ez egy szuper találmány!!!! Most láttam, hogy lehet olyat is kapni, amelyiknek nincs tányékája, ezzel csak a baj, hogy semmi nem gyűjti össze a csirkéből kicsöpögő zsírt, ami pedig jól jön később a locsoláshoz.
Vettem egy egész, konyhakész csirkét. Finoman felfejtettem a bőrét, mindenhol bedörzsöltem oliva olajjal, jól besóztam, borsoztam - a bőr alatt is - olasz fűszerkeverék is került rá, és jó sok összenyomott fokhagymát kentem a bőr alá. Ugyanezt belül is. Kinyitottam egy dobozos sört - kiönöttem a tákába valamennyit, tettem tettem bele egész fokhagymagerezdeket (ez nagyon finom lesz a tálaláskor…), és friss rozmaring ágacskákat. A doboz a többi sörrel ment a csirke alá, ez belülrő párolja istenire.
Így beraktam a sütőbe 170 fokra 45 percre. Ott figyel szegény…
Közben felvágtam egy csomó zöldséget (édes burgonyát hosszú szeletekre, sárgarépát félbe, fehérrépát is félbe - de annál még jobb a paszternák, ha találtok…) és egész gomba fejek társaságában mentek be a rácsra. A gyerekeknek szeletekre vágott krumplit is raktam be. Kábé egy idő alatt sül meg az egész.
Nagyon finom lett!!! A csirke bőre ropogós lesz, kívül-belül finom zamatos a húsa… Az egész család két pofára tolta magába, pedig ez a gyerekekre azért nem jellemző…
Ez az én porcióm…
Asszem, ezt nagyon hamar újra fogom készíteni! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése